Litvániában Magyarországot az Európai Unióból való kilépésre utalták

Fotó: Magyarországnak az Európai Unióból való kilépését sejtették Litvániában

Magyarországnak ki kell lépnie az Európai Unióból, ha nem hajlandó támogatni a szolidaritást és a kölcsönös bizalmat a blokk többi tagjával.

Erről az RBC-Ukraine számolt be Litvánia állandó európai uniós képviselőjének, Arnoldas Prantskevičius Facebook-oldalának linkjével.

Mint Litvánia EU-s képviselője megjegyezte, a blokk minden országának vezetője üdvözölte a legutóbbi csúcstalálkozó eredményét, kivéve Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, aki dicsekedett „eredményeivel” az „Ukrajnának szánt többletpénz megvétózása és a a többéves pénzügyi keret felülvizsgálata.»

Ukrajna átadta Magyarországnak a nemzeti kisebbségek kérdésének megoldásához szükséges «útvonaltervet».

„Nagyon szeretném azt kívánni ennek a tagállamnak (Magyarországnak, — a szerk.), hogy soha ne élje át azt a háborút, amelyet Ukrajna népe most átél, nehogy városait bombázzák, polgárait ne öljék meg, hogy területeket soha nem száll meg agresszor állam.

Az EU megtalálta a módját, hogy megkerülje Magyarország vétóját, amellyel 50 milliárd eurót juttatott Ukrajnának — Reuters

Kívánom neki, hogy soha ne kérjen szolidaritást másoktól, és soha ne érezze, hogy szövetségesei megvétózzák a létfontosságú segélyt a legnagyobb szükség idején.

Kravcsuk: Ukrajna dicsérni tudja a nemzeti kisebbségek oktatásáról szóló törvényjavaslatot a „7 csaló az EU-hoz”

Az EU erős a szolidaritásnak és a kölcsönös bizalomnak köszönhetően.

Ha nem áll készen megválni egyiktől sem, egyetlen helyes megoldás van: kilépni belőle” – mondta Prantskevičius.

Ukraine ‘light years away’ from joining EU, says Hungarian PM Viktor Orban

От admin