KIJIV. november 8. Ukrajna részletes útitervet bocsátott Magyarország rendelkezésére a nemzeti kisebbségek kérdésével kapcsolatos viták rendezésére.

Erről Olga Stefanishyna európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes mesélt a teleton adásában.

Magyarország nem tudja blokkolni az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot – európai biztos

„A magyar féllel együtt fogunk dolgozni. Most dolgozunk. Részletes ütemtervet adtunk nekik arról, hogy miként látjuk a magyar kormány által felvetett kérdések megoldását” – mondta Olga Stefanishyna.

Az Európai Bizottság jelentése szerint Ukrajna jelentős előrelépést ért el hét uniós ajánlás végrehajtásában. A dokumentum nagyon fontos pontja a nemzeti kisebbségek kérdését érinti. Stefanishyna szerint Ukrajna számára fontos volt, hogy a jelentésnek ne legyen «magyar nyoma», és pártatlan legyen.

Orbán kijelentéseinek túszai. A kárpátaljai magyarok Ukrajnában és kapcsolataik Budapesttel

„És szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság jelentésében megerősítette Ukrajna előrehaladását, megerősítette, hogy a nemzeti kisebbségek jogai megfelelnek a koppenhágai kritériumoknak, amelyeket az Európai Unió tagállamai számára határoznak meg” – mondta Stefanyshyn. .

От admin